Wat is een ECU flash?

Een ECU flash is het aanpassen van de software van de ECU, ook wel computer van de motor genoemd. Het is in principe hetzelfde als het beter bekende chip-tunen


Voor het optimaal afstellen van je motor ben je bij ons op de juiste plek! Wij kunnen de originele ECU volledig naar wens afstellen. Om de richtlijnen van deze tijd te halen worden vrijwel alle motoren vanuit de fabriek op een bepaalde manier afgesteld, waardoor de motor te arm of te rijk staat. Dit zorgt vaak voor vervelende karaktertrekjes zoals bijvoorbeeld stotteren, slechte gasreactie en inhouden. Na het monteren van een andere uitlaat of dergelijke upgrades kun je dit erg gaan merken. Maar ook bij een compleet originele motorfiets is meestal veel winst te halen.


Wij kunnen uw originele ECU aanpassen en het geheel afstellen op onze testbank voor een optimaal resultaat. Dus zonder tussenkomst van extra kastjes of bedrading (storingsbronnen). Wij zorgen er op een verantwoorde werkwijze voor dat we het maximale eruit halen wat erin zit. Na het tunen is een verbeterde rijbaarheid bij ons net zo belangrijk als het verhogen van vermogen en koppel.


De ECU flashen kunnen wij onder andere van de volgende merken:
Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki, Triumph en Yamaha.


Een ECU Flash met afstelling op de testbank is er al voor €450,-.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor specifieke prijzen per model en opties.

Testrun resultaten

Om goed het verschil te kunnen zien wat de motor doet voor en na het afstellen krijgt u na een ECU Flash een uitdraai mee van de motor.  


Nieuwsgierig? Op de volgende pagina vindt u een aantal voorbeelden van diverse motoren die wij aangepast hebben.


LEES MEER>

Software aanpassing


Bij een ECU flash blijft uw motor verder origineel, er wordt niets toegevoegd. Alleen de software van uw originele ECU wordt aangepast. Wij proberen altijd een optimaal resultaat te behalen zonder de motorfiets te veel te belasten, omdat de meeste motoren te arm lopen in bepaalde toerengebieden zal de motorfiets in dat gebied meer brandstof kunnen gaan verbruiken. Wel is het zo dat bij gelijk blijvend rijgedrag de motor over het algemeen zuiniger rijdt na een ECU flash.


Voor standaard motorfietsen bieden we ook een verbeterde mapping. Hierbij is het niet noodzakelijk om de motor op de testbank te zetten. De prijs hiervoor is vanaf €320,- wij de/monteren hierbij uw ECU en wissen eventuele foutcodes. Klaar terwijl je wacht.


Race tools


Maar ook voor andere aanpassingen kun je bij ons terecht, bijvoorbeeld voor race tools zoals een quickshifter, blipper, launch control, pit limiter en engine warm-up (blipper en warm-up zijn alleen mogelijk op motoren met een elektronische gasklep).

De werkzaamheden worden allemaal beproefd op de testbank, hiermee kun je het verschil zien en kunnen wij de mapping optimaal afstellen.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor specifieke prijzen per model en opties.

Testbank


We zijn gespecialiseerd in diverse testbank werkzaamheden. 


De testbank is een meetinstrument waarop we vermogen, koppel, afstelling, toerental, en nog veel meer waardes kunnen meten. Doordat we een testbank hebben met een elektronische rem met instelbare belasting kunnen we ook verschillende zaken simuleren.


Daarnaast hebben we meer speciale apparatuur waarmee we verschillende waardes en parameters kunnen meten op de testbank en zo bijvoorbeeld diagnose kunnen stellen bij lastige problemen en storingen. 


Diensten die wij kunnen aanbieden op de testbank:

  • ecu flash voor vrijwel alle merken
  • afstellen Powercommander en Rapidbike
  • afstellen race (kit) ecu's Kawasaki, Yamaha, Honda, Suzuki en BMW
  • inrijprocedure op de testbank
  • storing zoeken op de testbank
  • vermogensrun op de testbank